IV. Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok – Szól a kakas már…

Bíró Eszter családi, interaktív koncertje

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

A Fonogram -, Gundel Művészeti – és Érték Díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter 10. éve énekel gyerekeknek, koncertjein játékosan oktatva vonja be a kicsiket az előadásba énekléssel, mozgással. A sárga művésznő – akit a Miss Saigon, Az Operaház fantomja és a Csoda Krakkóban című filmek főszereplőjeként, valamint a Budapest Klezmer Band énekeseként ismerhettünk meg – Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat, az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat . Az Állati Zenés ABC 1. és 2., illetve Időradír című CD-s könyvei 10 000 példányban keltek el, a JimJam TV-n már 3. éve fut Az Időmanó kalandjai c. TV-sorozata 17 résszel. Könyveit és lemezeit már több általános iskola alsó tagozatában hasznos a tananyag kiegészítéseként.

Az énekesnő fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerjék a magyar kultúra részévé vált zsidó ünnepeket is, hogy felfedezhessék sokszínűségét. A Székesfehérvári Zsidó Napok rendezvényén a tabuk nélküli párbeszéd, a kultúrák összefonódása, és a másik kultúrájának megismerése és elfogadása egyaránt része a játékosnak, interaktív koncertnek. Természetesen Eszter 3 gyereklemeze és TV-sorozata legnépszerűbb dalaiból is énekel és játszik a gyerekekkel. A koncert egy izgalmas zenei kalandozás a betűk, az idő és a különböző ünnepek birodalmában.

Közreműködnek:
Födő Sándor – ütőhangszerek, vokál
Csókás Zsolt – gitár, vokál
Cserta Balázs – szoprán szaxofon, klarinét, furulyák, magyar duda
Papesch Péter – basszusgitár

Előadás hossza 60 perc

Helyszín: Hiemer Rendezvényház Bálterem 1.emelet
Bejárat: Székesfehérvár, Oskola utca 2-4. Udvar felől jobbra a feljárat

A IV. Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok megvalósítását támogatja a , Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a MAZSÖK Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány

Print Friendly, PDF & Email