A palesztin-izraeli háborúban szombat óta folyamatosak a támadások

900 izraeli és 830 gázai halottat összesítettek a negyedik napon. A palesztin-izraeli háborúban szombat óta folyamatosak a támadások. A negyedik napi összesítésben több mint 900 izraeli halottat és 830 gázai halottat jelentettek. A sebesültek száma mindkét oldalon több ezerre tehető. A Hamász rakétákat lő Izrael felé, miközben az izraeli hadsereg fokozza a bombázásokat, miután visszaszerezte a határ ellenőrzését, és teljes ostromot hirdet Gázára.

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

Az ENSZ Emberi Jogi Hivatalának szóvivője, Ravina Shmadasani figyelmeztet, hogy a teljes ostrom ellenkezik a nemzetközi joggal, ha megfosztják a civileket a menekülés vagy a túlélés lehetőségétől.

Tarik Jasarevic, a WHO szóvivője mondja, hogy humanitárius folyosót kell létesíteni a menekülés mellett a segély- és egészségügyi szállítmányok eljuttatására. A WHO több partnerrel keresi a megoldást.

Izrael északi részén is feszültség tapasztalható. A Libanonnal közös határon már harmadik egymást követő napon fokozódik az erőszak: Dél-Libanonból rakétákat lőttek ki Izrael felé, az pedig tüzérségi válaszcsapással ragált a két ország közötti határvidéken.

Az iráni legfelsőbb vezető, Ali Hamenei tagadja, hogy országának köze lenne a Hamász Izrael elleni támadásához.

Az iráni vezetés ugyanakkor méltatja a palesztinokat, akik az Izrael elleni támadásokban részt vesznek. A repülőtereken élénk a forgalom, a háborús helyzetben számos ország igyekszik kimenteni állampolgárait, de a menetrendszerinti járatok törlésével ez nagy kihívás.

Forrás EURONEWS

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?