Holokauszt

A #WeRemember Kampányról- A holokauszt nemzetközi emléknapja január 27

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress) évekkel ezelőtt elindította a „WeRemember” kampányt azzal az egyszerű, de fontos kéréssel, hogy a kampányban résztvevők fotózzák le magukat egy A4-es papírra nyomtatott „WeRemember” felirattal, majd posztolják azt a közösségi média felületeiken, ezzel emlékezve a Holokauszt áldozataira.

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

#WeRemember Kampányról

Amikor néhány évvel ezelőtt elindítottuk a #WeRemember kampányt, arra kértük az embereket világszerte, hogy hajtsanak végre egy egyszerű, mégis értelmes feladatot: írják fel egy papírlapra az „emlékezünk” szavakat, készítsenek egy képet a táblával, és tegye ki. a közösségi médiában a #WeRemember hashtag használatával. A válasz elsöprő volt.

Azóta és a COVID-19 világjárvány jelentette kihívások ellenére továbbra is felkeltettük a közvélemény figyelmét a hashtag használatának intézményesítésével, valamint más utakkal. Az egyik figyelemre méltó eredmény a nevezetes műemlékek megvilágítása, valamint mozgó üzenetek nyilvános helyeken történő kivetítése volt.

Miért Kell Emlékezni A Holokausztra?

Az elmúlt néhány év nehéz volt mindannyiunk számára – és megmutatta, miért van most nagyobb szükség a holokauszt oktatására, mint valaha. A COVID-19 világjárvány elleni küzdelem során a gyűlöletkeltő és rasszista ideológiák növekedését tapasztaltuk szerte a világon. Futótűzként terjednek a kisebbségi csoportokról szóló hamis összeesküvés-mítoszok. A közösségi média platformokat elárasztják a káros tartalmak. Mindez sokak számára lehengerlőnek tűnhet. Még ijesztő is.

2022. január 27-én lesz 77 éve, hogy a szövetséges csapatok megérkeztek Auschwitz kapuihoz, de egyértelmű, hogy a történetet, hogyan kerültek oda, szélesebb körben meg kell osztani. A holokauszt – 6 millió zsidó meggyilkolása a nácik és munkatársaik által – nem légüres térben történt. Az ellenőrizetlen gyűlölet és a kollektív hallgatás eredménye volt. Most minden eddiginél jobban össze kell fognunk, hogy emlékezzünk a múltra, hogy jobb jövőt építsünk mindenki számára.

További információ :https://weremember.worldjewishcongress.org/

https://aboutholocaust.org/hu

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?