III. Székesfehérvári Zsidó Kulturális napok

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően 2022. Szeptember 30. és 2022. Október 2. között ismét megrendezésre kerül Székesfehérváron a III. Zsidó Kulturális napok eseménysorozata. Az érdeklődőket filmvetítéssel, stand up előadással és hegedű koncerttel várjuk a Hiemer Rendezvényház báltermében.

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

Az eseménysorozat Fahidi Éva szereplésével, A létezés eufóriája (2019) című dokumetumfilm vetítésével kezdődik. Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát. 90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével. A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni. Éva gondolkodás nélkül igent mond. Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik.

III. Székesfehérvári Zsidó Kulturális napok – A létezés eufóriája (2019)

A részvételi szándékát az alábbi két link valamelyikére kattintva tudja jelezni:

https://fezsih.hu/esemenyek/a-letezes-euforiaja-2019/

https://cooltix.hu/event/63178093150f77f5eef4cccf

Szombat este a Dumaszínház oszlopos tagjával, Janklovics Péter stand-up vidám előadásával folytatódik, ahol megtudhatjuk, hogy vajon mi viszi az embert arra, hogy a vészjósló szülői ábrázatok ellenére és egy valamirevaló béterv nélkül, ellenben kínkeserves munka árán megtanuljon egy mesterséget, a színészetet, hogy aztán reményekkel telve, megveszekedett türelemmel – elhalasztott családi évfordulók és lekésett szülinapok kereszttüzében – a belét maga után húzva vánszorogjon a jelöletlen sírja felé? 

III. Székesfehérvári Zsidó Kulturális napok – Janklovics Péter stand-up estje

A részvételi szándékát az alábbi két link valamelyikére kattintva tudja jelezni:

https://fezsih.hu/esemenyek/janklovics-peter-stand-up-estje/

https://cooltix.hu/event/63178a97c964c5f2f7d79d2c 

Vasárnap este egy igazán különleges, exkluzív koncerttel zárul az eseménysorozat, melyen a világhírű magyar Korcsolán Orsolya hegedűművész előadását élvezhetjük. Korcsolán Orsolya Sándor György legendás zongoraművész szavaival élve “napjaink egyik legkiválóbb hangszeres tehetsége” 2008-ban MOSAIC című, klasszikus zsidó hegedűdarabokat tartalmazó felvételével debütált a nemzetközi hanglemezpiacon, melyet Euróbában több helyszínen sikerrel játszott.

Orsolya a budapesti Zeneakadémia elvégzése után New York-ban, a világhírű Juilliard School-on szerezte meg -az iskola történetében először magyar hegedűsként- mesterdiplomáját.

Karrierje során koncertmestere a Leonard Bernstein által alapított Pacific Music Festival zenekarnak Japánban, a Zubin Mehta nevével fémjelzett Vörös-tenger Zenei Fesztiválnak Izraelben, fellépett a Shleswig-Holstein Zenei Fesztiválon Németországban, valamint vezetője a Malaysian Philharmonic Chamber Players együttesének Kuala Lumpurban.

 

Program:

Max Bruch: Kol Nidrei
Julius Chajes: A hászid
Maurice Ravel: Kaddish
Richard Strauss: Szonáta hegedűre és zongorára Esz-Dúr, Op. 18
 
Korcsolán Orsolya- hegedű
Maciej Skarbek- zongora
Vendégművész: 
Sugár Gergely- kürt ( Bécsi Szimfonikus Zenekar) 

A részvételi szándékát az alábbi két link valamelyikére kattintva tudja jelezni:

https://fezsih.hu/esemenyek/korcsolan-orsolya/

https://cooltix.hu/event/63178ceac964c57814dc6029

A rendezvénysorozatra minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk. A program részvétele regisztrációköteles a korlátozott férőhelyek száma miatt.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?