„Összetört, elhagyott, meghalt” – meghívó kiállításmegnyitóra

A Magyar Állami Operaház tisztelettel meghív minden érdeklődőt az „Összetört, elhagyott, meghalt…” című, a holokauszt operaházi áldozatainak emlékére létrehozott kiállításának megnyitójára, 2022. december 13-án, kedden délután 2 órára, a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termébe. Részvételi szándékát, kérjük jelezze a kommunikacio@opera.hu e-mail-címen.

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

Összetört, elhagyott, meghalt…” – ezekkel a szavakkal emlékezik vissza kudarcos szerelmeire az 1939-ben a magyar színpadokról is leparancsolt Jacques Offenbach operájának költője, Hoffmann. 

A sors vagy a történelem ugyanezt a három utat tartogatta a vészkorszakban a Magyar Királyi Operaház zsidó származású művészei és egyéb dolgozói számára. Egy részük elpusztult a lágerekben vagy a munkaszolgálat alatt, sokan kényszerültek örökre elhagyni az Operaházat és gyakran szülőhazájukat is, de mindannyian megtörtek, lelkükön életük végéig nyomot hagyott a világháború utáni megaláztatásokkal, nélkülözéssel, meneküléssel és bujkálással teli embertelen időszak.

Az esemény alkalmából beszédet mond

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója,
Karczag Márton, az OPERA Emléktárának vezetője, a kiállítás kurátora.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?