Csöröge fánk- Herőce

Alapanyagok:

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

20 dkg finomliszt
3 egész tojás
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj vagy zsír
sütőpor fél zsacskó
csipetnyi só

Zsír vagy olaj kisütni.

A lisztbe a sót belekeverjük.  A tojásokkal, zsiradékkal, cukorral, sütőporral összegyúrjuk, fél órát állni hagyjuk.
Lisztezett  gyúródeszkán, lapon 3-4 mm vastagságúra kinyútjuk.  Derelyevágóval rombusz alakúra metszük. A rombusz közepébe 1-2 vágást ejtünk, úgyhogy a széleket nem sértjük meg.
Forró zsírba , olajba sütjük.

Tálaláshoz megszórjuk porcukorral. Melléje adhatunk baracklekvárt.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?