Fánk – Pampuska

Hozzávalók:

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

 50 dkg finomliszt, 3 db tojás, pici só, 2 evőkanál porcukor, 3 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott vaj , 2,5 dl tej, vaníliás cukor, baracklekvár, olaj a sütéshez.

Elkészítése:

 Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt . Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojásokat, az olvasztott vajat,  cukrot,  tejet . Összegyúrjuk alaposan amíg a massza el nem válik a fakanálról és hólyagosodni nem kezd. Ezután letakarva hagyjuk megkelni. Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Letakarva ismét kelni hagyjuk, míg duplájára dagad. Közepét ujjunkkal kissé benyomkodjuk, és forró olajba kisütjük. Először fedő alatt süssük, utána fordítás után fedő nélkül, kiszedjük szűrőkanállal .

 Vaníliás porcukorral megszórjuk, közepébe tehetjük a baracklekvárt. Ha oldalról megszúrjuk kisnyomóval lekvárral tölthetjük.

 Fontos, hogy az alapanyag szoba hőmérsékletűek legyenek, és a letakarttészta meg ne fázzon.

 Baracklekvárt tehetünk a közepébe, vagy kinyomóval meg is tölthetjük.

Vélemény, hozzászólás?