Negyedik alkalommal várta vendégeit a Zsidó Kulturális Napok Fehérváron

A Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok eseménysorozata idén is színes programokkal várta a látogatókat, bár a nemzetközi történések miatt változás történt a tervezett programok között.

Bíró Eszter éppen elbűvölő családi koncertjét adja, ahol mosolygó gyerekek és szüleik együtt énekelnek és játszottak a Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok keretében Forrás: Klein Anna / Fejér Megyei Hírlap
Egész hétvégén tartott a IV. Zsidó Kulturális Napok Fehérváron Forrás: Klein Anna / Fejér Megyei Hírlap
Egész hétvégén tartott a IV. Zsidó Kulturális Napok Fehérváron Forrás: Klein Anna / Fejér Megyei Hírlap
Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

A Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok a hétvégén már negyedik alkalommal várta vendégeit idén. A Közel-Keleten kialakult háborús helyzet és a nemzetközi események hatására a szervezők úgy döntöttek, hogy az október 14-én tervezett „Három a magyar vigasság” című kabaréműsort a jövő évre halasztják.

A rendezvénysorozat többi programja azonban változatlanul maradt. Pénteken a Zsidó Hitközség imatermében nyilvános istentiszteletet tartottak, ahol a Szombat Sabbath fogadását mutatták be Barabás László rabbijelölt és Fekete Dániel kántorhallgató vezetésével. Az istentisztelet után Kiddush keretében áldást mondtak borra és kalácsra, melyeket a jelenlévők meg is kóstolhattak.

Vasárnap délután Bíró Eszter, Fonogram-, Gundel Művészeti- és Érték-díjas énekesnő és színésznő családi koncertjével kényeztette a gyereket, a “Szól a kakas már” című előadásával. Az énekesnő, aki már 10 éve énekel gyerekeknek, játékosan oktatva vonja be a kicsiket az előadásba, az első perctől felkeltve gyerekek figyelmét.

Este a Hiemer Rendezvényházban a „Zsidó dallamok szárnyán” című műsor már a felnőtteknek szólt. A program kántor számokból, jiddis, izraeli dalokból és vidám duettekből állt. Az előadásban Fekete László főkántor, Zucker Immanuel főkántor, Rosenfeld Dániel főkántor és Dési Tamás kántorhallgató léptek fel, zongorán Neumark Zoltán zongoraművész és zeneszerző kísérte az előadókat. 

Forrás: feol.hu

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?