Uri Geller: „Miért alapítottam meg a saját hazám”

Az izraeli-brit illuzionista mikroállamot alapított egy skót szigeten – és azt szeretné, ha a nyilvánosság csatlakozna hozzá. A 75 éves férfi, aki a televízióban közvetített bűvésztrükkjeiről és a pszichikai erőkre vonatkozó vitatott állításairól volt híres, 2009-ben vásárolta meg a Lamb Islandet North Berwick mellett.

Támogassa hitközségünket: OTP Bank: 11736116-20014397

„Mindig is szerettem volna egy szigetet birtokolni, olyan lenni, mint James Bond” – mondta Geller Raffi Bergnek a BBC News -nak az izraeli Old Jaffában lévő otthonából.

Most mindössze 1 dollárért felajánlja a sziget állampolgárságát, és azt mondta, hogy az összes bevételt a Save a Child’s Heart (SACH) nevű izraeli székhelyű jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely szívbeteg gyerekekkel foglalkozik világszerte.

„A bárány olyan hely, mint senki más, és megérdemli a saját identitását. Ez egy megfelelő módja ennek.”

Geller úgy jellemezte a Bárány-szigetet, mint „a világ talán legmisztikusabb szigetét”, mivel azt állítja, hogy a „lejvonalakon” ül, amelyek összekötik a legendás Arthur király híres temetkezési helyével a May-szigeten és a Tara-hegy mesés portáljával. egy pogány túlvilág, ahol egykor a középkori ír királyokat koronázták meg.

A jelenleg emberek által nem lakott sziget állampolgársága „szimbolikus státusz” lesz.

A sziget honlapján közzétett alkotmány a „boszorkányok iránti különleges barátságot” deklarálja, tekintettel arra, hogy sok boszorkánysággal gyanúsított megpróbáltatáson esett át a közeli Berwickben a tizenhatodik század végén az ilyen vádak miatt.

A dokumentum, amely a sziget „különleges barátságát a békés földönkívüliekkel szemben” is kodifikálja, azt mondja, hogy „örök menedéket” kínál azok lelkének, akik boszorkánypróbáknak voltak kitéve.

A sziget zászlaja, amely Geller „ÉLET” logóján alapul, amelyet Salvador Dali katalán művész segítségével készítettek az 1970-es években, gazdag zsidó és izraeli szimbolikában.

A közepén álló piramis szimbolizálja a zsidó nép bibliai kivonulását Egyiptomból az ie. tizenharmadik században.

Jeff Nisbet skót író szerint a Bárány-sziget „megmagyarázhatatlan hasonlóságokat mutat” Egyiptom 4500 éves gízai piramisaival, és azzal érvel, hogy a két szomszédos sziget az ősi komplexumot tükrözi.

Az újonnan alapított mikroállam honlapján Geller feljegyezte a tizenötödik századi krónikás, Walter Bower extravagáns állítását, miszerint maguk a skótok Scota hercegnőtől származnak, annak a fáraónak a száműzött lányától, akinek az izraeliták rabszolgaságát a Kivonulás könyve írja le.

Dougie Ferguson helyi kapitány azt mondta a BBC Newsnak , hogy bár „ismerte a Lamb összes korábbi tulajdonosát”, „korábban soha nem hallott a kapcsolatról” Gízával.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy „ezek fontos vadterületek, és ha ez elhozza az embereket látod, akkor az csak jó lehet.”

A zászló alef (א) is megjeleníti. Ez a héber ábécé első betűje és Geller utónevének első betűje.

A héber hey (ה) és shin (ש) betűk is szerepelnek, amelyek az Isten nevét jelentik.

Egy kis hal jelképe is szerepel, amely a termékenységet és a gyermekeket, valamint Geller szülővárosát, Old Jaffát jelképezi.

A SACH a Facebookon közzétett nyilatkozatában köszönetet mondott Gellernek „továbbra is elképesztő támogatásáért és odaadásáért”. A bűvész a jótékonysági szervezet jószolgálati nagykövete is.

Forrás: thejc.com

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?